Rahvusvaheline lugemisprojekt Meie Väike Raamatukogu 2020/2021 oli mõeldud 1.-2. klassi õpilastele, kuid osaleda võisid ka koolieelikud. Projekti eesmärgiks on innustada lapsi lugema ning tutvustada oma kodumaal tuntud, kuid teistes Euroopa riikides vähem teatud Euroopa kirjanikke ja illustraatoreid.

Projekti tegevustega soovitasime rikastada emakeele, kunsti, töö- või loodusõpetuse tunde, kuid need sobisid ka nt temaatilise klassiõhtu läbiviimiseks. Lisaks meile osalesid projektis koolid, raamatukogud ja kirjastused Sloveeniast ja Horvaatiast. Eestis toetasid projekti Eesti Kultuurkapital ning Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Koolide jaoks algas projekt 15. oktoobril 2020 ja kestis kuni kooliaasta lõpuni. Registreerunud klassid said komplekti, mis koosnes 6 raamatust ja tegelusvihikutest. Tegevusi võis vabalt valida või mõelda välja omi. Iga raamatu tegevustega kaasnes auhinnamäng 2021. a kevadel toimus 5 Zoomi-kohtumist raamatu „Lugu hiirest, kellel polnud kelku“ autori Kadri Lepa ning raamatu „Emme draakon“ autori Piret Jaaksiga, millest sai kokku osa üle 50 klassi.

Lugesime 6 lasteraamatut: Piret Jaaksi „Emme draakonit” (Eesti), Kadri Lepa „Lugu hiirest, kellel polnud kelku” (Eesti), Anete Melece „Kioski” (Läti), Jana Bauer „Kuidas hirmutada kolli” (Sloveenia), Dr Jazbeci „Apteeker Miško ehk miks on veebruaris 29 päeva” ning Silvija Šesto „P küsib taeva kohta”.

Tartu Tamme Kooli 1 c klassi lapsed on läbi lugenud Jana Baueri raamatu „Kuidas hirmutada kolli?“