2019. a seitsmendat korda toimunud konkursile, mis otsib väikelastele ja koolieelikutele mõeldud lugemisvara, esitati 46 tööd.

Konkursi võitsid:

I koht Liis Seina ja Gerda Märtensi käsikiri „Linn“.

II koht Kristi Kangilaski teksti ja piltidega käsikiri „Suur rüütel“

III koht Monika Undo teksti ja Elina Sildre piltidega käsikiri „Hernehirmutis Hugo otsib tööd“

Võitjad said rahalise preemia ning nende tööd annab välja kirjastus Päike ja Pilv.

Välja anti ka kaks eripreemiat:

Ideepreemia Joonas ja Elina Sildrele käsikirja „Neljajalgne abiline“ eest

Illustratsioonipreemia Eve Mahhovile piltide eest käsikirjale „Kuidas Lugalbanda Anzud-linnu poja eest hoolitses“.

„Kuna konkursil osaletakse anonüümselt, siis on alati pärast otsuste tegemist põnev ümbrikke avada ja vaadata, kes on ühe või teise töö teinud,” räägib kirjastuse Päike ja Pilv juht Katrin Reinmaa. „Seekord oli meil väga hea meel, et võidutöö „Linn” autorid Liis Sein ja Gerda Märtens olid suutnud oma piire nihutada ning tulla välja millegi hoopis uue ja värskega.”

Parima raamatuprojekti illustraator Gerda Märtens katsetas võidutöös uue tehnikaga: „Tekst on värske ja elav ning käsitleb teemat, mis on minu jaoks praegu kõige olulisem. Nii see kui ka Liisi jutustamise stiil ärgitasid katsetama uue tehnika, kollaažiga. Miksisin seda joonistuse ja tekstuuridega ning välja tuli midagi täiesti teistsugust, kui olen enne teinud. Ka illustratsioonide loomise protsess oli otsast lõpuni mängimine. Vähem kavandatud, spontaanne, veidi ettenägematu, loominguline kaos, kus lõpuks peab ikkagi kõik kokku klappima.“

Põlvepikuraamatu konkursi eesmärgiks on rikastada kuni 7-aastastele lastele mõeldud lugemisvara raamatutega, milles tekst ja illustratsioonid oleksid võrdselt heal tasemel.

Žürii koosseisu kuulusid Triin Soone Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Katrin Reinmaa kirjastusest Päike ja Pilv, Asta Trummel Kultuuriministeeriumist, Anu Sepp Tallinna Keskraamatukogust ja illustraator Piret Niinepuu-Kiik.

Konkurssi korraldavad Eesti Lastekirjanduse Keskus, kirjastus Päike ja Pilv ja Kultuuriministeerium.